1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Perşembe Günü Borsa Açılmadan Önce Bilmeniz Gereken 5 Şey !

Perşembe Günü Borsa Açılmadan Önce Bilmeniz Gereken 5 Şey !
Perşembe Günü Borsa Açılmadan Önce Bilmeniz Gereken 5 Şey
0

Perşembe Günü Borsa Açılmadan Önce Bilmeniz Gereken 5 Şey.Yatırımcıların işlem günlerine başlamak için ihtiyaç duydukları en önemli haberler, trendler ve analizler:

  • Güçlü Big Tech kazançlarının ardından hisse senetleri yükselmeye başladı
  • Ekonomi 2021’e güçlü başlıyor, işsizlik başvuruları Mart 2020’den bu yana en düşük
  • Üç Dow hisseleri üç ayda bir değişen sonuçlar bildirdi
  • Apple, Facebook hisseleri güçlü kazançların ardından arttı
  • Biden’s, Amerika’nın demokrasisinin “yeniden yükseldiğini” söylüyor

Güçlü Big Tech kazançlarının ardından hisse senetleri yükselmeye hazırlanıyor


Perşembe Günü Borsa Açılmadan Önce Bilmeniz Gereken 5 Şey

Nasdaq vadeli işlemleri özellikle Apple ve Facebook’un bu hisse senetlerini ön pazarda keskin bir şekilde yükselttikten sonra güçlü bir şekilde Wall Street Perşembe günü daha yüksek açılacak. Üç Dow hisseleri – McDonald’s, Merck ve Caterpillar – zilden önce kazanç bildirdi. Hükümet, ilk çeyrek gayri safi yurtiçi hasılaya ilk bakışını ve işsizlik başvurularına haftalık bakışını Perşembe sabahı yayınlamaya hazırlanıyor.

Perşembe Günü Borsa Açılmadan Önce Bilmeniz Gereken 5 Şey

Bu ekonomik veri noktaları, Federal Rezerv’in sıfıra yakın faiz oranları ve varlık alımları sınırını tutmasından bir gün sonra geldi. Merkez bankacıları ayrıca, güçlenen ekonomiye ve artan enflasyona rağmen para politikasının bir süre daha sabit kalacağına dair piyasalara güvence verdiler. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması, S&P 500 ve Nasdaq Çarşamba günü düştü. Nisan ayına iki gün kala, üç hisse senedi karşılaştırması da ay boyunca sağlam bir şekilde yeşil renkte kaldı.

Belediye Başkanı Bill de Blasio Perşembe günü yaptığı açıklamada, New York şehrinin 1 Temmuz’dan itibaren tam kapasiteyle yeniden açılacağını söyledi.De Blasio, MSNBC’nin “Morning Joe” programında “Planımız 1 Temmuz’da tamamen yeniden açılmak” dedi. Çarşamba günü şehir, 6 milyondan fazla Covid aşısı uyguladı ve şehrin yetişkin nüfusunun kabaca% 36’sı tamamen aşılandı.


Perşembe Günü Borsa Açılmadan Önce Bilmeniz Gereken 5 Şey

Ekonomi, işsizlik başvurularının Mart 2020’den bu yana en düşük seviyede olduğu 2021’e güçlü bir başlangıç yapıyor

Hükümet Perşembe günü, GSYİH ile ölçülen ABD ekonomisinin ilk çeyrekte güçlü bir% 6,4 oranında yükseldiğini, ancak tahminlerin biraz altında olduğunu bildirdi. Geçen yıl yeniden açılan üçüncü çeyrek artışının dışında, GSYİH için 2003’ün üçüncü çeyreğinden bu yana en iyi dönemdi.

İlk işsizlik başvuruları, beklenenden daha yüksek, ancak Mart ayına kadar geçen haftaya kadar yeni bir düşüşle 553.000’e ulaştı. 14, 2020. 17 Nisan’da sona eren hafta için, yeni talepler 19.000 artırılarak 566.000’e yükseltildi.

Üç Dow hisseleri üç aylık farklı sonuçlar bildirdi


3. Üç Dow hisseleri üç aylık farklı sonuçlar bildirdi

Perşembe Günü Borsa Açılmadan Önce Bilmeniz Gereken 5 Şey

New York’ta 18 Eylül 2020’de koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmak için getirilen kısıtlamaların ardından şehir, Times Meydanı’nda McDonald’s‘ın dışında koruyucu yüz maskeleri takıyor.

McDonald’s, hisse başına 1,92 $ ‘lık ayarlanmış üç aylık karla, uzlaşmanın önünde 11 sent kazandı. Gelir de tahminlerin üzerinde oldu ve ABD’de aynı mağaza satışlarında beklenenden daha iyi% 13,6’lık bir artışla desteklendi. Hisse senetleri pazar öncesi dönemde mütevazı bir şekilde düştü.


Üç Dow hisseleri üç aylık farklı sonuçlar bildirdi

Tıbbi muayenehane ziyaretlerinde pandeminin neden olduğu düşüş, Merck’in ilk çeyrekteki kazanç eksikliğinin ana nedenleri arasındaydı. Merck, hisse başına 1,40 dolarlık ayarlanmış üç aylık karla 23 sent kaçırdı. Hisse senetleri% 1,8 pazar öncesi isabet aldı.

Caterpillar hisseleri, ağır ekipman üreticisinin tahmini üç aylık hisse başına 2,87 $ ‘lık düzeltilmiş karla yaklaşık bir dolar kadar tahminleri aşmasının ardından, piyasa öncesi ticarette% 1,6 oranında değer kazandı. Ekonomik iyileşme ekipman talebini artırdığından, gelir de tahminlerin üzerinde gerçekleşti.

Güçlü kazançların ardından Apple, Facebook hisseleri yükseliyor

Apple ve Facebook’un üç aylık kâr ve gelir beklentilerini aştıktan bir gün sonra, Perşembe günü çan listesinin ardından Amazon ve Twitter lider olarak teknoloji kazançları artmaya devam ediyor. Apple ayrıca, 90 milyar dolarlık hisse geri alımına izin verirken, temettü oranını% 7 artıracağını söyledi.

Facebook, güçlü gelir artışını reklam başına ortalama fiyattaki% 30 artışa ve gösterilen reklam sayısındaki% 12 artışa bağladı. Ön pazarda, Facebook’un hisseleri% 7, Apple hisseleri ise% 3 arttı.

Biden’s, Amerika’nın demokrasisinin “yeniden yükseldiğini” söylüyor


5. Biden's, Amerika'nın demokrasisinin "yeniden yükseldiğini" söylüyor

Başkan Joe Biden, görevdeki 100. günü olan Perşembe günü politika gündemini Gürcistan’a taşıyor. Biden, Çarşamba gecesi Kongre’nin ortak oturumuna yaptığı ilk konuşmasında “Amerika’nın yeniden yükseldiğini” ilan etti ve çocuklara, ailelere ve eğitime yatırım yapmak için 1.8 trilyon dolarlık bir teklif sundu. Buna ek olarak, ülkenin altyapısını güncellemek için önceden duyurulmuş olan büyük harcama teklifidir. Biden, bu çabaların daha fazla iş yaratacağını ve tüm Amerikalılar için refahı artıracağını vurguladı.

DİĞER YAZILARIMIZ:

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Atasehirin sesi.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber ve fotoğrafların her türlü telif hakkı Atasehirin sesine aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Your email address will not be published. Required fields are marked *