1. Anasayfa
  2. Sinema

2020 Oscar Ödüllü Film Önerileri

2020 Oscar Ödüllü Film Önerileri
2020 Oscar ödüllü film önerileri
0

2020 yılında 92. si düzenlenen Oscar ödüllerinde heyecan dolu anlar yaşandı. Özellikle parazit filminin Oscar alması, İngilizce olmayıp en iyi film ödülünü almasıyla yankı uyandırdı. Hem en iyi film ödülü alırken hem de en iyi yönetmen ödülünü alan Güney Koreli yönetmen sanat tarihine geçmiş oldu. Gerilim ve komedi dalında bir film olan parazit filmini mutlaka izlemelisiniz.


2020 Oscar Ödüllü Film Önerileri - Once Upon a Time in Hollywood

Once Upon a Time in Hollywood


Brad Pitt’in oyuncu olarak ilk oscarını kazanmış olduğu film olan ”Once Upon a Time in Hollywood” (Hollywood’da bir zamanlar) filmi de oscarlı film önerileri arasındadır. Imdb puanı 7.6 olan film komedi-dram konuludur. 2020 Oscar ödüllü film önerileri için bir diğer film, ”Little Woman” (Küçük Kadınlar) en iyi kostüm tasarımında ödül almış olmakla birlikte kitaptan uyarlanmış ve imdb puanı 7.8’dir. Drama dalında olan bu filmi de izleyebilirsiniz.


2020 Oscar Ödüllü Film Önerileri - Joker 2019

Joker 2019


2020 Oscar ödüllü film önerileri arasındaödül gecesinde Joaquin Phoenix’ın en iyi erkek oyuncu seçildiği ”Joker” filmi de 8.8’lik imdb puanıyla dikkat çeken filmlerdendir. Oscar adayı olan fakat ödül alamayan, yine de imdb puanı yüksek olan, Tom Hanks’in oynadığı ”A Beautiful Day in the Neighborhood ”filmini de dram severlerin izlemesi için önerebiliriz. Ödül gecesinde en iyi kadın oyuncu ödülünü alan Renée Zellweger ‘ın ”Judy” filmi müzikal severler için izlenebilir bir filmdir. Anthony Hopkins – The Two Popes filmi de imdb puanı yüksek olup izlenebilecek oscar ödüllü filmler arasındadır.


2020 Oscar Kazananı: Parazit Filmi Dizi de Olacak

Bu yıl en çok ödüle aday gösterilen ve bol bol ödül de kazanan Parazit (Parasite) TV dizisi oluyor. Koreli yönetmen Bong Joon Ho, etkileyici filmini bu kez de dizi olarak çekecek.

Bong Joon Ho, Deadline’a verdiği demeçte: ” “Senaryoyu yazarken, 2 saatlik bir filme aktaramayacağım kadar çok fikrim vardı. Daha fazla süreye sahip olsaydım bu hikayeleri anlatabilme yetisine sahip olabileceğimi biliyordum. Televizyon sektörünü çok tanımıyorum. Bu projeyi mini bir dizi gibi, filme koyamadığım hikayelerin daha derinine inerek genişletilmiş versiyonu olarak düşünüyorum” dedi.

2019’da Cannes dahil AACTA, AFI, Toronto gibi festivallere damga vuran film 2020’ye ise Altına Küre’de (Golden Globe) kazandığı Yabancı Dilde En Film ile başladı.


Diğer yazılarımız:

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Atasehirin sesi.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber ve fotoğrafların her türlü telif hakkı Atasehirin sesine aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir