1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Akşener-Özel görüşmesi: CHP’nin önerisi İYİ Parti’de nasıl karşılandı?

'GİK’İN KARARININ ÇİĞNENMESİ GİBİ BİR TUTUMUMUZ YOK'

Akşener,Özel görüşmesi: CHP’nin önerisi İYİ Parti’de nasıl karşılandı.
0

Akşener,Özel görüşmesi: CHP’nin önerisi İYİ Parti’de nasıl karşılandı.CHP’nin önerisi İYİ Parti’de nasıl yankılandı?

ANKARA – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i İYİ Parti Genel Merkezi’nde ziyaret etti. İki liderin kurmaylarının da eşlik ettiği görüşmede Özel, Akşener’e yerel seçimlerde iş birliği teklif etti.

‘GİK’İN KARARININ ÇİĞNENMESİ GİBİ BİR TUTUMUMUZ YOK’

Özel-Akşener görüşmesi yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Görüşmede CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti’nin 81 ilde aday çıkarma kararına ‘sonsuz saygılı’ olduklarını, asla bu kararın çiğnenmesi gibi bir tutumlarının olamayacağını söyledi.

‘TOPLUMUN İKİ PARTİDEN DE BEKLENTİSİ VAR’

Partisinin kurultayında delegenin CHP’ye yeni bir yol çizdiğine işaret eden Özel, kurultayın kendilerine verdiği sorumluluk ve heyecanla, seçim iş birliği için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Akşener ,Özel görüşmesi: CHP’nin önerisi İYİ Parti’de nasıl karşılandı.Yerel seçimler konusunda toplumun iki partiden de beklentisi olduğunu ifade eden Özel, Akşener’e “yerelde iş birlikleri” konusunda ne düşündüğünü sordu.

Akşener-Özel görüşmesi: CHP’nin önerisi İYİ Parti’de nasıl karşılandı?

Akşener ,Özel görüşmesi: CHP’nin önerisi İYİ Parti’de nasıl karşılandı.

İYİ PARTİ MHP GİBİ DEĞİL, GİK’E SUNACAĞIZ’

Akşener ,Özel görüşmesi: CHP’nin önerisi İYİ Parti’de nasıl karşılandı..Akşener, Özel’in “seçim iş birliği” önerisine “olumlu veya olumsuz” bir görüş belirtmedi. İYİ Parti’nin başta MHP olmak üzere pek çok partinin aksine daha demokratik bir işleyişe sahip olduğunu belirten Akşener, bu konudaki kararı tek başına veremeyeceğini söyledi.

“Genel İdare Kurulu ne derse ben onu yapacağım” diyen Akşener, geçmişte masadan kalkması dahil tüm kararlarını da GİK’le birlikte aldığını anlattı.

Partisinin Genel İdare Kurulu’nun 4 üyesi hariç tüm üyelerinin 81 ilde aday çıkarma kararını onayladığını hatırlatan Akşener, Özel’in önerisini GİK’e sunacağını söyledi.

Akşener ,Özel görüşmesi: CHP’nin önerisi İYİ Parti’de nasıl karşılandı.

NASIL BİR İŞ BİRLİĞİ?

Görüşmede Akşener, Özel’e iş birliği teklifine ilişkin nasıl bir model önerdiklerini de sordu.

Akşener ,Özel görüşmesi: CHP’nin önerisi İYİ Parti’de nasıl karşılandı.Özel, öncelikle İYİ Parti’nin “tek başına seçime girme kararını esnetip esnetmeyeceği” konusundaki tutumunu görmek istediği için, Akşener’le görüşmesinde somut bir iş birliği formülü sunmadı. GİK’ten olumlu bir karar çıkması halinde iki partinin ilgili genel başkan yardımcılarının bu doğrultuda bir çalışma yapabileceklerini ifade etti.

Akşener-Özel görüşmesi: CHP’nin önerisi İYİ Parti’de nasıl karşılandı?

‘İSTANBUL, ANKARA, AYDIN AÇIKLAMAMIZIN ARKASINDAYIZ’

Görüşmede İYİ Parti heyeti, Özgür Özel’in adaylaştıracağını açıkladığı İstanbul, Ankara ve Balıkesir belediyelerini hatırlattı ve bu konudaki tutumunu sordu. Özel, bu açıklamanın arkasında olduklarını, onun haricinde bütün seçim bölgelerini birlikte değerlendirmeye açık olduklarını ifade etti.

Bunun üzerine Akşener, kendisine eşlik eden parti yöneticilerinin de onayını alarak CHP’nin önerisini pazartesi günü GİK’in onayına sunacağını ve olumlu veya olumsuz alınan kararı bildireceklerini ifade etti.

‘GEÇMİŞİN AKSİNE SÜREÇ ŞEFFAF OLMALI’

Görüşmede 14-28 Mayıs seçimlerindeki ittifak süreci, süreçte yapılan hatalar da gündeme geldi. Özel de Akşener de, iş birliği olsun olmasın bundan sonraki tüm süreçlerin şeffaf ve güven esaslı olması gerektiğini söyledi.

İYİ PARTİ, ‘KAPSAMLI İSTİŞARE’ YÜRÜTECEK

CHP’nin iş birliği teklifinin ardından 31 Mart yerel seçimlerine “hür ve müstakil” olarak girme kararı alan İYİ Parti’nin bu kararını değiştirip değiştirmeyeceği merak konusu.

İYİ Parti kurmayları, GİK toplantısına kadar geçen süreçte gerek Akşener, gerek milletvekilleri ve yöneticilerin geniş kapsamlı “istişare” yürüteceğini ifade etti.

Akşener-Özel görüşmesi: CHP’nin önerisi İYİ Parti’de nasıl karşılandı?

Akşener ,Özel görüşmesi: CHP’nin önerisi İYİ Parti’de nasıl karşılandı.

İYİ PARTİ KARARINI DEĞİŞTİRİR Mİ?

CHP’li kurmaylar, Türkiye demokrasisi ve yerel seçim başarısı için güçlü bir adım attıklarını düşünürken, bir CHP’li yönetici şu ifadeleri kullandı:

“Hepimiz cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak için yola çıktık ve CHP de İYİ Parti de kazanılması için büyük çaba sarf etti. Ama olmadı. Bu süreçle ilgili onların kırgın olduğu hususlar izlenimi aldık. Bizim de elbette kırgın olduğumuz hususlar oldu. Ama gördüğümüz, herkes o hatalardan ders çıkardı.”

İYİ Parti yönetimindeki pek çok isim “hür ve müstakil İYİ Parti” kararının doğru karar olduğunu düşünüyor. GİK’in neredeyse oybirliğiyle aldığı karardan geri dönmesinin kolay olmayacağını belirten bazı İYİ Parti kurmayları, “2 ay önce ne söylediysek, yine aynı karar çıkacaktır, çünkü şu ana kadar o kadarı değiştirmemizi gerektirecek bir durum yok” görüşünü dile getiriyor.

İYİ Parti’nin iktidar alternatifi olmak için tek başına seçime girme kararı aldığını belirten kurmaylar, “Dik durmamız lazım. Biz kararımızı değiştirirsek, belki kamuoyu rahatlar, teşkilatlar rahatlar ama Türkiye’de yönetim değişmez. Bizim önceliğimiz Türkiye” görüşünü dile getiriyor.

İYİ Partili kurmaylar, 81 ilde aday çıkarma kararından bir vazgeçiş olursa, bunun Türkiye için daha hayırlı bir karar olduğuna kanaat getirilirse de parti disiplini gereği bu karara uyacaklarını ifade ediyor.

DİĞER YAZILARIMIZ:

https://atasehirinsesi.com/teknoloji/en-iyi-kulaklik-firsatlari-ve-fiyatlari/

https://atasehirinsesi.com/gundem/atasehirde-kafeslenmisler/

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Atasehirin sesi.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber ve fotoğrafların her türlü telif hakkı Atasehirin sesine aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Your email address will not be published. Required fields are marked *