1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Borsada Para Kaybetmekten Kaçınmanın 5 Yolu !

Borsada Para Kaybetmekten Kaçınmanın 5 Yolu !
Borsada Para Kaybetmekten Kaçınmanın 5 Yolu
0

Uzun vadeli servet kazanma umuduyla yatırım yaparsınız.Borsada Para Kaybetmekten Kaçınmanın 5 Yolu. Borsa iyi giderken, hesaplarınızın değerinin arttığını görmek harika olabilir. Ancak bir kayıp dönemine girdiğinizde çok korkutucu olabilir.

Hiç kimse para kaybetmeyi sevmez, ancak olumsuz yıllar süren borsa getirileri kaçınılmazdır.Borsada Para Kaybetmekten Kaçınmanın 5 Yolu. Ve muhtemelen ayı piyasalarını tamamen atlayamasanız da, bu beş şeyi yaparak para kaybetmekten kurtulabilirsiniz.


Borsada Para Kaybetmekten Kaçınmanın 5 Yolu

Borsada Para Kaybetmekten Kaçınmanın 5 Yolu

1) Gerçekçi beklentiler belirleyin

Borsada Para Kaybetmekten Kaçınmanın 5 Yolu.Yatırım yaparken ne kazanabileceğinize dair beklentileriniz gerçekçi olmalıdır. Ve bazen, ortalama getiri oranları gibi önlemler yanıltıcı olabilir.

Örneğin, 1926 ile 2020 yılları arasında yüksek hacimli hisse senetlerine yatırım yapsaydınız, ortalama% 10,2 getiri elde etmiş olurdunuz. Ve bu getiri oranını 30 yılda kazandıysanız, yatırılan 100.000 $ 1.84 milyon $ ‘a yükselirdi.

Ancak aynı süre zarfında, 1933’te% 54 gibi yüksek bir kazanç ve 1931’de% -43 gibi düşük bir getiri elde etmiş olurdunuz. Kayıplı bir yıl boyunca ilk kez yatırım yaptıysanız, bu sizi yatırım yapma konusunda ihtiyatlı hale getirebilir. .

Getirilerinizin doğrusal olmayacağını, bunun yerine ortalama pozitif, negatif ve sabit getiri elde etmek önemlidir. Ve bunu anlamak, kötü yıllara dayanmanıza yardımcı olabilir.


Borsada Para Kaybetmekten Kaçınmanın 5 Yolu

Borsada Para Kaybetmekten Kaçınmanın 5 Yolu

2) Gerçekleşmiş ve gerçekleşmemiş kayıp arasındaki farkı bilin

Hesap bakiyenize baktığınızda ve bir önceki aya göre daha düşük olduğunu gördüğünüzde, para kaybetmişsiniz gibi hissedebilirsiniz. Ancak ekstrenizde veya hesabınıza giriş yaptığınızda gördüğünüz rakamlara gerçekleşmemiş kayıplar veya kazançlar denir. Borsada Para Kaybetmekten Kaçınmanın 5 Yolu.Bu rakamlar, hisse senedi piyasası faaliyetlerinin olduğu bir gün boyunca daha iyi veya daha kötü şekilde değişir ve yalnızca varlıklarınızı satarak bunları gerçekleştirdiğinizde gerçek kayıp veya kazanç olarak kabul edilir.

Örneğin, hesap bakiyeniz geçen ay 10.000 $ idiyse ve bu ay kayıp yaşadıysanız, şimdi 9.000 $ değerinde olabilir. Ancak bu yatırımı orijinal değerine geri dönmeden satarsanız gerçekte para kaybedersiniz. Uzun vadede, borsa her zaman değer kazanmıştır ve siz yatırım yaptığınız sürece yatırımlarınız da artmalıdır.


Borsada Para Kaybetmekten Kaçınmanın 5 Yolu

3) Uygun bir zaman ufkuna sahip olun

Paranıza ne kadar çabuk ihtiyaç duyduğunuz, borsa çöküşleri sırasında paranızı ne kadar iyi yatırdığınızı etkileyebilir. Paranıza 25 yıl boyunca ihtiyacınız olmayacaksa ve% 30’luk bir kayıp yaşıyorsanız, hesap değerinizin birkaç yıl içinde bu değere geri dönebileceğini bilerek paranızı silkeleyebilirsiniz. Borsada Para Kaybetmekten Kaçınmanın 5 Yolu.Ancak gelecek yıl parayı kullanmayı planlıyorsanız, herhangi birini kaybetme fikri karşısında paniğe kapılabilirsiniz.

Bir kuruş yatırım yapmadan önce, zaman ufkunuzu düşünün. Ve ne kadar yakınsa, o kadar muhafazakar bir şekilde yatırım yapmalısınız. Hedefinizi kaçırma tehdidi başınızın üzerinde belirmeden, kayıplar o kadar yıkıcı görünmeyebilir ve kısa vadeli düşüş nedeniyle yatırımdan vazgeçme olasılığınız azalır.



4) Kontrol duyguları

Duygularınızı kontrol etmek kolay bir iş değildir ve para kaybettiğinizde, sonsuza dek sürecekmiş gibi hissedebilirsiniz. Ancak düşüşler asla sonsuza kadar sürmedi. Bu şekilde hissettiğinizde duygularınızı nasıl kontrol edebileceğinizi öğrenmek, kıyaslamaları geciktiren alt düzey geri dönüşleri deneyimlemekle bunlara ayak uydurmak arasındaki fark olabilir.

Gökyüzü düşüyormuş gibi hissettiğinizde ve görünürde bir son yokmuş gibi göründüğünde, geçmişin borsa düzeltmelerini tekrar gözden geçirmek yardımcı olabilir. En aşırı kayıpların yaşandığı bazı dönemlerde bile, rotayı izleyen yatırımcılar, kayıplarını birkaç yıl içinde telafi ettiler. 2000’den 2002’ye kadar, sadece yüksek hacimli hisse senetlerine yatırım yapsaydınız, toplamda yaklaşık% 38 kaybedersiniz. 100.000 dolarınız olsaydı, 62.000 dolara düşerdi. Ancak 2006 yılına kadar, tüm paranızı geri kazanacak ve biraz ileride olacaktınız ..



5) Risk iştahınız doğrultusunda yatırım yapın

Volatilite hakkında ne düşünüyorsunuz? Bunu zar zor fark ediyor ve bunun bir piyasa döngüsünün normal bir parçası olduğunun farkında mısınız? Yoksa her seferinde midenizi mi düşürüyor?

Daha agresif yatırımlarınız varsa uzun vadede daha fazla kazanabilirsiniz, ancak bir yıllık kayıplarda, bu tür yatırımlar da daha fazla para kaybedebilir. Kayıplar çok büyük görünüyorsa, bu yatırımlar sizin için çok riskli olabilir.

Bu olursa, yatırımda kalmak daha zor olabilir. Risk toleransınız doğrultusunda yatırım yaptığınızdan emin olmak, bunu önlemenize yardımcı olabilir. Ayrıca, daha düşük bir ortalama getiri oranı sağlasa bile, risk iştahınıza uygun bir varlık tahsis modeli bulmalısınız.

Yatırım yapmak, sizi onlardan uzaklaştırmak yerine hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olmalıdır. Hesap değerinizin düzenli olarak artması veya azalması normal olsa da para kaybetmek zorunda değilsiniz. Korkularınızı kontrol etmek, uygun yatırımlara sahip olduğunuzdan emin olmak, hesaplarınızın nasıl büyüyeceği ve bu kazanımların gerçekleşeceği zaman çerçevesi hakkında gerçekçi beklentilere sahip olmak, bundan kaçınmanıza yardımcı olabilir.

DİĞER YAZILARIMIZ:

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Atasehirin sesi.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber ve fotoğrafların her türlü telif hakkı Atasehirin sesine aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Your email address will not be published. Required fields are marked *