1. Anasayfa
  2. Siyaset

Çin Savaş Uçakları Üst Üste 2. Gün Tayvan’a Doğru Uçuyor

Çin Savaş Uçakları Üst Üste 2. Gün Tayvan’a Doğru Uçuyor
0

Çin Savaş Uçakları Üst Üste 2. Gün Tayvan’a Doğru Uçuyor.Cumartesi günü 30’dan fazla askeri uçakla Tayvan’a uçtu ve bu, birkaç gün içinde ikinci büyük güç gösterisi oldu.

Tayvan Savunma Bakanlığı, 39 uçağın biri gündüz diğeri gece olmak üzere iki sorti olarak Tayvan’ın hava savunma tanımlama bölgesine girdiğini söyledi. Bu, Cuma günü, kendi kendini yöneten adanın güneyindeki bölgeye 38 uçağın uçtuğunda benzer bir yol izledi.


Çin Savaş Uçakları Üst Üste 2. Gün tayvan'a Doğru Uçuyor

Çin Savaş Uçakları Üst Üste 2. Gün Tayvan’a Doğru Uçuyor

Çin, doğu kıyılarında uzanan Tayvan’ı kendi toprakları olarak talep ediyor. İkili, 1949’da Komünistlerin anakarasının kontrolünü ele geçirdiği ve rakip Milliyetçilerin Tayvan’da bir hükümet kurduğu bir iç savaş sırasında ayrıldı. Komünist Parti, Cuma günü yönetiminin 72. yıldönümünü kutladı.

Tayvan başbakanı Su Tseng-chang Cumartesi günü ilk günkü uçuşlara karşı konuştu.


Çin Savaş Uçakları Üst Üste 2. Gün Tayvan'a Doğru Uçuyor

Çin Savaş Uçakları Üst Üste 2. Gün Tayvan’a Doğru Uçuyor

Güney Tayvan’daki bir bilim parkının açılış törenine katılırken, Her zaman bölgesel barışı tehlikeye atmak için vahşi ve barbar eylemler gerçekleştirdi” dedi.

Çin, bir yıldan uzun süredir Tayvan’ın güneyindeki bölgeye sık sık askeri uçaklar gönderiyor. Tayvan Merkez Haber Ajansı, Cuma ve Cumartesi günkü 38 ve 39 uçaklarının Tayvan’ın uçuşlarla ilgili raporları yayınlamaya başlamasından bu yana tek bir günde en fazla olduğunu söyledi.

Savunma Bakanlığı, Cumartesi günü gündüz uçuşlarına 20, gece ise 19 uçağın katıldığını söyledi. Çoğunu J-17 ve SU-30 savaş uçakları olarak tanımladı.


Çin Savaş Uçakları Üst Üste 2. Gün Tayvan'a Doğru Uçuyor

Çin Savaş Uçakları Üst Üste 2. Gün Tayvan’a Doğru Uçuyor

Çin’de İkinci Dünya Savaşı’nın ardından çıkan iç savaşta Mao Zedong liderliğindeki Çin Komünist Partisinin (ÇKP) 1949’da iktidarı ele geçirmesi ve Çin Milliyetçi Partisi (Kuomintag) üyeleri, Tayvan’a yerleşip 1912’de kurulan “Çin Cumhuriyeti” iktidarının Ada’da devam ettiğini ileri sürerek bağımsızlık ilan etmişti.

Bu girişimin tarafından kabul edilmese de Tayvan temsilcileri, 1971’e kadar Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda Çin’i temsil etmişti. 1950’ler ve 1960’larda çok sayıda ülkenin diplomatik ilişki tercihini Çin Halk Cumhuriyeti’ne çevirmesinin ardından, 1971’de BM Genel Kurulunda yapılan oylamada Pekin hükümetinin Çin’in tek meşru temsilcisi kabul edilmesiyle Tayvan’ın uluslararası konumu belirsiz hale gelmişti.

Tayvan’ın Çin’in toprağı olduğunu savunan Pekin, Tayvan Boğazı’nı da kendi karasuları içinde kabul ediyor.

DİĞER YAZILARIMIZ:

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Atasehirin sesi.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber ve fotoğrafların her türlü telif hakkı Atasehirin sesine aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Your email address will not be published. Required fields are marked *